sfc logo tekst

korps commando troepen

DE DAG VAN DE ONDERNEMER | WO 16 NOV 2022

SFC 'goes business'

Op uitnodiging van de gemeente Roosendaal (Burgemeester Han van Midden en wethouder Sanneke Vermeulen -Economie & Sport) heeft de SFC haar bijdrage mogen leveren aan DE DAG VAN DE ONDERNEMER.

Ondernemen is topsport

Iedere dag leveren ondernemers topprestaties en daarom heeft de gemeente Roosendaal een netwerkevent georganiseerd met als thema: ondernemen, topprestaties & tegenslagen.

Het is geen gemakkelijke tijd om ondernemer te zijn, want bijna dagelijks word je geconfronteerd met nieuwe uitdagingen. Of het nou gaat om de levertijd op materialen of de stijgende energieprijzen. Maar, ondernemers geven niet op en gaan door. Dat vergt een bepaalde mindset. Een mindset die vergelijkbaar is met die van topsporters.

Sprekers

Olympisch kampioen openwaterzwemmen Maarten van der Weijden weet daar alles van. Hij is genezen van lymfatische leukemie en weet als geen ander hoe je tegenslagen kan gebruiken om er sterker uit te komen. Hij is dan ook één van de gastsprekers tijdens ‘de dag van de ondernemer’. Maar hij kwam niet alleen: tijdens dit event gaat Rens Merkelbach in gesprek met Rembrandt Joosten (oud-commando) en Michel Reinders (directeur Brabantsport).

Het is een indrukwekkende avond geworden vol inspirerende verhalen over topprestaties, tegenslagen en hoe je daar mee om kan gaan.

Rembrandt Joosten heeft met zijn verhaal een hele mooie bijdrage kunnen leveren als spreker op de dag van de ondernemer.

  • Jarenlang heeft hij zich mogen inzetten voor vrede en veiligheid. Eerst als operator bij het Korps Commandotroepen en daarna als lid van de Dienst Speciale Interventies van de Nationale Politie.
  • In die hoedanigheid is Rembrandt betrokken geweest bij verschillende missies in binnen- en buitenland. Zo heeft hij uitzendingen gedraaid in o.a. Irak, Zuid-Afghanistan en Uruzgan en heeft hij gediend onder Marco Kroon, drager van de Militaire Willemsorde.
  • Tijdens het werk bij de Dienst Speciale Interventies (DSI) is Rembrandt gewond geraakt. Door het voortijdig tot ontploffing komen van springmiddelen is hij zwaargewond geraakt en is Rembrandt zijn linkerhand grotendeels verloren. Zijn verwondingen waren zo ernstig dat er werd gevreesd voor zijn leven.
  • Na deze enorme tegenslag heeft hij zich gedurende twee jaar opgewerkt om operationeel terug te kunnen keren in het Arrestatieteam. Theoretisch is hem dit gelukt en voldeed hij weer aan alle gestelde (politie)eisen. Helaas waren er juridisch teveel haken en ogen om Rembrandt daadwerkelijk weer op te nemen in het team. Ook deze tegenslag heeft hij kunnen verwerken.
  • Na het verlaten van de dienst is Rembrandt met succes zijn eigen BBQ-catering SMOOK gestart.
  • Door zijn verhaal te delen hoopt Rembrandt anderen te inspireren.

Operator

Afghanistan

Dienst Speciale Interventies (DSI)

Rembrandt Nachtwacht

Ondernemer Smook


Copyright 2022 © SFC   |   Powered by: Somerwil