Skip to main content

sfc logo tekst

korps commando troepen

Contact

Op deze pagina vind je het contactformulier en eerder/vaker gestelde vragen (de FAQ’s).

Met het contactformulier kun je contact opnemen met ons.

De contactgegevens:

Stichting Fondswerving en -beheer Commandogemeenschap (SFC)

Postbus 5011, 4700 KA Roosendaal

KvK: 62431293

IBAN: NL88 INGB 0006 9346 15


Veel/eerder gestelde vragen (FAQ's)

Moet ik commando zijn (geweest) om vriend te worden?

Nee hoor. Als begunstiger van de SFC ben je vriend van de Commandogemeenschap en deel je waarschijnlijk dezelfde normen en waarden als commando’s, en spreken ook de kernwaarden van het KCT je aan: Moed, Beleid, Trouw, Eer en Trots.

Door vriend te worden laat je zien dat je waardering hebt voor de inzet van de commando’s van toen en nu. Een onvoorwaardelijke en buitengewone inzet van lichaam en geest om volk en vaderland te mogen en te kunnen dienen.

Mogelijk heb je in het verleden ervaring gehad met de inzet van commando’s tijdens een oefening of anderszins. Zo hebben duizenden ex-militairen deelgenomen aan de oefening Pantserstorm of een Gevechtscursus. Die ervaring heeft toen wellicht niet meteen geleid tot een warme vriendschap, maar daardoor heb je misschien wel begrip gekregen waartoe de zeer zware oefendoelen met persoonlijke en groepsoverwinningen moesten dienen.

De gezichten van toen komen weer op het netvlies als de herinnering teruggaat naar de 20 meter hoge klimtoren waar je bent ingeklommen en vanaf gedaald met een toggle-touw. De hindernisbanen Arnhem (op de hei) en Hollandia (op de kazerne) en de touwbaan waar je je met de maten overheen moest ploegen.

Ongetwijfeld komt de herinnering dan ook terug aan de in- en exfiltratieoefeningen en de survivaltrainingen met het eigen potje koken op de hei op het zelf gegraven oventje. En natuurlijk het drijfpakket in de Bergsche Maas op de Vaarschool.

Door vriend te worden kijk je via het periodiek De Groene Baret mee naar de activiteiten van het KCT en blijf je op de hoogte van het wel en wee van de Commandogemeenschap.

Je hoeft dus geen commando of militair te zijn (geweest) om een net zo goede vriend te worden en te blijven.

Ik ben nog jong en heb (nog) geen defensie ervaring. Is vriend worden dan wel leuk en logisch?

Juist jonge mensen hebben we nodig als vriend. Misschien geniet je van het kijken naar ‘Kamp van Koningsbrugge’ en zou je zelf ook de uitdaging wel aan willen gaan. Misschien overweeg je een baan bij defensie of zelfs bij het KCT of nauw verwante onderdelen zoals het Korps Mariniers of de Luchtmobiele Brigade. Lees  meer over deze ‘families’ en leer wat kreten als buddy,  broederschap en operator in de praktijk betekenen. Juist jonge mannen en vrouwen zijn zeer welkom als vriend(in) van de Commandogemeenschap.

Via het periodiek De Groene Baret en de jaarlijkse SFC-dag krijg je een indruk van wat het dienen bij het Korps Commandotroepen met mensen doet. Werken bij het KCT blijkt voor iedereen een belangrijke, vormende periode in zijn leven.

Kan ik ook anoniem doneren?

We zijn over elke aanmelding als begunstiger verheugd en op elke vriendschap zijn we trots. Als commandovriend geef je aan herhaald iets te willen betekenen voor de Commandogemeenschap. Wij op onze beurt doen wat terug met de unieke draagspeld Commandovriend, vier maal per jaar het periodiek De Groene Baret en een uitnodiging voor de jaarlijkse speciale SFC-dag. Maar ook een eenmalige, onvoorwaardelijke donatie wordt door ons zeer gewaardeerd. Je kunt die storten op IBAN NL88 INGB 0006 9346 15.

Ik heb nog wat vragen, hoe kan ik deze stellen?

Als je vragen hebt kun je die zowel via het contactformulier als rechtstreeks telefonisch stellen. Het contactformulier staat HIER. We streven er naar om binnen twee werkdagen te reageren.

Rechtstreeks bellen kan middels telefoonnummer 06-197 120 98. Je kunt jouw vragen dan stellen aan Stefan Mutsdas. Mocht hij niet direct (kunnen) reageren, spreek dan je naam en telefoonnummer in en geef kort aan waarvoor je belt en wanneer je het best teruggebeld kunt worden.


Contactformulier

Vul dit formulier zo compleet als mogelijk in zodat we dan ook gericht(er) kunnen reageren. De met 'n * gemakeerde velden zijn die velden waarvan we de gegevens nodig hebben om te kunnen reageren. De (persoons)gegevens die je hier invult gebruiken we alleen maar voor het doel om te kunnen reageren op dit contact. De SFC zal deze gegevens nooit delen met anderen.

Invalid Input
Ongeldige invoer, check het e-mailadres!
Maak een keuze!
Invalid InputInvalid Input
Invalid Input
Invalid Input