sfc logo tekst

korps commando troepen

BRONZEN SCHILD VOOR 104 COMMANDOTROEPENCOMPAGNIE

104 Commandotroepencompagnie van het Korps Commandotroepen heeft het Bronzen Schild ontvangen. Een bijzondere groepsonderscheiding die alleen in uitzonderlijke gevallen wordt toegekend. De commandant Landstrijdkrachten reikte het ereteken uit op de Engelbrecht van Nassaukazerne in Roosendaal.

Woorden van luitenant generaal Martin Wijnen Commandant Landstrijdkrachten:

Heel bijzonder dat ik gistermiddag niet alleen het Bronzen Schild mocht uitreiken aan 104 Commandotroepencompagnie van het Korps Commandotroepen, maar ook de Draagspeld bij Groepswaardering voor alle betrokken operators. Bijzonder ook dat ik die Draagspeld postuum mocht uitreiken aan de nabestaanden van Kevin van de Rijdt, Kevin Junker, Sander Schekman en Bjorn Peterse. Mooi om op deze manier waardering en respect te tonen, ook aan hen die ons ontvallen zijn.

De operators van 104 Commandotroepencompagnie ontvangen de bijzondere groepsonderscheiding omdat zij sinds 2005 op uitmuntende en moedige wijze invulling hebben gegeven aan de vele speciale operaties in Uruzgan. Zo hebben de commando’s met name tijdens de Special Forces Task Group ‘Viper’ (2006) en Task Force 55 (2009) onder moeilijke, zware en gevaarlijke omstandigheden hun werk uitgevoerd, veelal met gevaar voor eigen leven.

Mannen, jullie hebben op uitstekende wijze jullie speciale operaties succesvol en onder hoge operationele druk uitgevoerd. Ik ben trots op wat jullie bereikt hebben. Gefeliciteerd met deze bijzondere onderscheiding!

Draagspelden bij groepswaardering

Copyright 2022 © SFC   |   Powered by: Somerwil