Skip to main content

sfc logo tekst

korps commando troepen

SFC SPEAKERS ACADEMY

 • MARCO KROON

  Marco Kroon is een Nederlandse officier in de rang van majoor, de eerste militair sinds 1955 die is onderscheiden met de Militaire Willems-Orde, de hoogste onderscheiding van Nederland.

  Een lezing over leiderschap, teamwork, veerkracht, kameraadschap, loyaliteit en opereren onder extreme omstandigheden.

 • GIJS TUINMAN

  Gijs Tuinman is een Nederlands officier in de rang van Luitenant-Kolonel van de Koninklijke Landmacht, de tweede militair sinds 1955 die onderscheiden is met de Militaire Willems-Orde en tevens is onderscheiden met de Bronzen Leeuw.

  Een lezing over leiderschap, omgaan met veranderingen, crisis in het bedrijfsleven en opereren onder extreme omstandigheden.

 • OTTO VAN WIGGEN

  Brigadegeneraal Otto van Wiggen is een infanterieofficier van de Nederlandse Koninklijke Landmacht, waarin hij functies heeft vervuld als o.a. Commandant Korps Commandotroepen en Commandant 11 Luchtmobiele Brigade.

  Een lezing over teamontwikkeling en leiderschapscultuur, waar het in de huidige leiderschapscultuur vaak aan schort en waarom groepsbelang moet prevaleren boven het persoonlijk belang.

  Een lezing waarin leidinggevenden uitgedaagd worden hun eigen leiderschapsgedrag te reflecteren om zo tot effectiever leiderschapsgedrag te komen.

 • REMBRANDT JOOSTEN

  Voormalig operator in het Korps Commandotroepen en de Dienst Speciale Interventies van de Nationale Politie. In deze hoedanigheid is hij betrokken geweest bij verschillende missies in binnen- en buitenland en diende hij onder Marco Kroon.

  Tijdens het werk bij de Dienst Speciale Interventies is hij, door het voortijdig tot ontploffing komen van explosieven, dusdanig gewond geraakt dat hij heeft moeten vechten voor zijn leven en zijn linkerhand is verloren.

  Een lezing over presteren, tegenslagen en veerkracht.