Skip to main content

sfc logo tekst

korps commando troepen

SFC SPEAKERS ACADEMY

MARCO KROON

Marco Kroon is een Nederlandse officier in de rang van majoor, de eerste militair sinds 1955 die is onderscheiden met de Militaire Willems-Orde, de hoogste onderscheiding van Nederland.

Een lezing over leiderschap, teamwork, veerkracht, kameraadschap, loyaliteit en opereren onder extreme omstandigheden.

GIJS TUINMAN

Gijs Tuinman is een Nederlands officier in de rang van Luitenant-Kolonel van de Koninklijke Landmacht, de tweede militair sinds 1955 die onderscheiden is met de Militaire Willems-Orde en tevens is onderscheiden met de Bronzen Leeuw.

Een lezing over leiderschap, omgaan met veranderingen, crisis in het bedrijfsleven en opereren onder extreme omstandigheden.

OTTO VAN WIGGEN

Brigadegeneraal Otto van Wiggen is een infanterieofficier van de Nederlandse Koninklijke Landmacht, waarin hij functies heeft vervuld als o.a. Commandant Korps Commandotroepen en Commandant 11 Luchtmobiele Brigade.

Een lezing over teamontwikkeling en leiderschapscultuur, waar het in de huidige leiderschapscultuur vaak aan schort en waarom groepsbelang moet prevaleren boven het persoonlijk belang.

Een lezing waarin leidinggevenden uitgedaagd worden hun eigen leiderschapsgedrag te reflecteren om zo tot effectiever leiderschapsgedrag te komen.

ROB QUERIDO

Brigadegeneraal Rob Querido

 De militaire loopbaan van Rob Querido startte in 1985 na het behalen van zijn bul aan de Koninklijke Militaire Academie. Hij deed ervaring op in een breed scala van werkzaamheden.

Rob Querido heeft een aantal leidinggevende militaire functies bekleed o.a. als militair adviseur,  als battlegroup commandant in Uruzgan en Afghanistan, als Commandant van het Korps Commandotroepen, als Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid en als Chef staf op het hoofdkwartier van het Duits/Nederlandse corps van de NATO

Leiderschap in tijden van crisis

Zijn ervaringen maken hem een boeiende verteller, die de verschillende aspecten van leiderschap vanuit een originele hoek toelicht.

REMBRANDT JOOSTEN

Voormalig operator in het Korps Commandotroepen en de Dienst Speciale Interventies van de Nationale Politie. In deze hoedanigheid is hij betrokken geweest bij verschillende missies in binnen- en buitenland en diende hij onder Marco Kroon.

Tijdens het werk bij de Dienst Speciale Interventies is hij, door het voortijdig tot ontploffing komen van explosieven, dusdanig gewond geraakt dat hij heeft moeten vechten voor zijn leven en zijn linkerhand is verloren.

Een lezing over presteren, tegenslagen en veerkracht.

TOM RENHUNGAN

Voormalig operator Tom Renhungan, onderscheiden met het Bronzen Kruis, is een van de mannen die samen met onder anderen korporaal Kevin van de Rijdt† in een vuurgevecht belandde.

Lees HIER 'de andere kant van de medaille' waaronder:

“Koppen tellen. We misten er eentje."

“Bovenaan de heuvel zat een kloof, waar ik daarvoor nog met Kevin had gezeten. Bij het terugtrekken was hij afgesneden van eigen troepen.”

Het eerste wat hij wil doen? “Opstaan. Erheen. Scenario’s schieten door je hoofd. Maar het kón niet. We moest laag blijven, om ons heen zagen we de stenen wegketsen van de inslagen.”