sfc logo tekst

korps commando troepen

SFC-DAGEN

Jaarlijks organiseren we voor onze begunstigers een speciale dag: de SFC-dag. Tijdens deze dag wordt een interessant programma gepresenteerd en ontmoet u mede-commandovrienden en oud-commando’s.

Een perfecte dag om elkaar weer te ontmoeten en bij te praten. Uiteraard informeren we die dag onzenbegunstigers ook over het wel en wee van de SFC. 

Deze speciale dag wordt zeer gewaardeerd.

SFC-DAG 2022

De datum voor de SFC-dag 2022 is bekend!

Op vrijdag 7 oktober is er weer een speciale SFC-dag en deze keer weer op de kazerne in Roosendaal!
Details volgen zodra beschikbaar.

Wil je er op een SFC-dag bij zijn? Word dan als commandovriend begunstiger van de SFC.

SFC-DAG 2021

Vrijdag 29 oktober was er voor de SFC-begunstigers een mooie dag georganiseerd.
In het Bevrijdingsmuseum in het Zeeuwse Nieuwdorp, kwamen ruim 100 begunstigers bijeen.

Hartelijke ontmoetingen

Bij de ontvangst, met koffie en een Zeeuwse bolus in de kantine van het museum, zijn de ontmoetingen hartelijk. Van de gelegenheid om bij te kletsen, wordt enthousiast gebruik gemaakt. Vanwege Covid-19 is het immers alweer twee jaar geleden dat er een bijeenkomst van de begunstigers plaats kon vinden. 

Woord van welkom

 Na de huishoudelijke mededelingen van secretaris Ron Aartsen, verplaatst het gezelschap zich naar de filmzaal waar voorzitter Leen Vroegop zijn welkomstwoord begint met het vragen van een minuut stilte voor de onlangs onverwacht overleden voorzitter van de SFC-ambassadeurs, Pieter van Amerongen. Als de voorzitter het bestuur heeft voorgesteld aan zijn gehoor, geeft penningmeester Evert Top een toelichting op het gespaarde kapitaal en de ontwikkeling ervan. Ook de aanwas van begunstigers en de opbouw in leeftijd komen voorbij.

Battlefieldtour

Na de ontvangst is er gelegenheid om het geweldig mooie Bevrijdingsmuseum te bezoeken. Het museum is ruim opgezet. Vanaf de binnenkomst tot de collectie die buiten is opgesteld, wordt een goed en chronologisch beeld geboden van het verloop van de bezetting en de uiteindelijke bevrijding van Walcheren. Na de lunch staan de bussen klaar om de groep te verplaatsen naar Uncle Beach in Vlissingen, waar bij het monument een Battlefieldtour wordt gegeven door Dré Nagtegaal en Richard Brouwer. Na een kijkje in de molen en de naastgelegen bunker wordt de terugrit aanvaard naar het museum om de dag af te sluiten met een hapje en een drankje. 

Aanmelden voor de goede zaak

Het was een mooie dag voor de begunstigers. Voor de SFC-dag van volgend jaar heeft het bestuur al plannen. Wil jij die dag er ook bij zijn? Meld je dan aan als begunstiger van de SFC. Het is voor de goede zaak. Een investering in onszelf.

Copyright 2022 © SFC   |   Powered by: Somerwil